Qigong (Txikung)

Treball a partir de la regulació del cos (postura i moviment), la respiració i l’estat mental. La pràctica promou la vitalitat, l’equilibri emocional i la
serenitat, tot millorant la qualitat de vida general de la persona.

El Qigong 气功 (Txikung), cosí del Yoga i germà del Taitxí, és una denominació relativament moderna que aglutina pràctiques diverses regides per les teories tradicionals xineses de Cultiu de la Vida (养生 Yangsheng). A través de la integració de la regulació del cos (postura, moviment), la respiració, i l’estat mental, la pràctica entrena a la persona i en millora la qualitat de vida, tot promovent la vitalitat, l’equilibri emocional i la serenitat.

El curs és obert a participants de tots els nivells, hi treballarem tan exercicis de Qigong estàtic, com de Qigong dinàmic, basats en el sistema pedagògic del Shanghai Qigong Research Institute pertanyent a la Universitat de Medicina Xinesa de Xangai.

  1. Estàtic: Meditació Chan, exercicis de relaxació, postura de l’arbre (站桩 zhanzhuang), etc.
  2. Dinàmic: Qigong de les Sis Direccions (六合功 Liu He Gong), Vuit Peces de Brocat (八段锦Ba Duan Jin), exercicis de percepció de qi i de moviment espontani, etc.

Més concretament,…

La meditació parteix del treball de regulació de la ment a través de tècniques que promouen un estat de quietud i serenitat clau en tota pràctica de Qigong i en l’aprofundiment del coneixement d’un mateix i de la Vida.

L’exercici de relaxació Fang Song Gong; consisteix en una pràctica de visualització i relaxació del cos part per part, amb l’ajuda del so i de la respiració. Està especialment indicat per persones que pateixen estrès o insomni.

La Postura de l’Arbre (zhan zhuang) és una tècnica estàtica que constitueix la base postural de la pràctica del Qigong per a prendre consciència de l’estructura del cos i la circulació energètica, en un estat de relaxació física i psíquica. En aquest taller abordarem la Postura de l’Arbre en relació amb la teoria dels Cinc elements/moviments (fusta, foc, terra, metall i aigua), per a comprendre les variacions posturals en funció del tipus d’energia interna.

La forma del Qigong de les Sis Direccions, Liu He Gong, promou la unificació en la persona de les direccions espacials i també la de les seves dimensions física, energètica i psíquica. Està composta de moviments relativament senzills que faciliten la memorització i per tant l’entrada a un estat meditatiu de pràctica més profunda, cosa que la fa una forma de qigong especialment accessible.

Traduït com les Vuit Peces de Brocat, per tal de donar èmfasi al valor d’aquests exercicis, el Ba Duan Jin és un mètode mil·lenari xinès amb la finalitat de reforçar l’estructura de força interna d’ossos, lligaments i fàscia per tal de promoure la vitalitat i la salut general.

Facilitadora: Estel Vilar |  Horari divendres 10:15 – 11:15

Curs regular de setembre a juny, es pot entrar a mig curs.